Am fost să mănânc la noul (și singurul) loc din Târgu-Mureș unde poți servi cârnați autentici vienezi și asta e opinia mea sinceră

Vești bune pentru cei cărora le plac cârnații autentici vienezi, cât și pentru cei care apreciază mâncărurile, și restaurantele noi în general. De curând la Târgu Mureș s-a deschis Bear King, singurul loc din oraș unde poți savura autenticii cârnați vienezi atât de populari în Austria.

Am mâncat un “wurstger”, adică un burger dar cu cârnați în chiflă. Ca un disclaimer, n-am mâncat așa ceva până acum, și spre ignoranța mea, când am auzit de cârnați într-o chiflă, m-am gândit la un gen de hot-dog cu un cabanos plin cu zgârci, într-o franzelă ca guma, cum te aștepți să găsești în parcarea din spate la un supermarket, pe care-l arunci după ce-ai mușcat de 3 ori și te-ai mânjit tot cu ketchup și muștar. Nimic mai departe de adevăr. Cârnații sunt aduși special din Austria, de la o carmangerie cu peste 100 de ani de tradiție, sunt fini și consistenți și au 97% carne. Iar chifla, o delicatesă în sine, e coaptă in-house; e premium totul.

Am ales un Blue Cheese Wurstger din opțiunea deluxe a meniului, cu un cârnați Kasekrainer din care se prelingea ademenitor sos blue cheese, servit într-o chiflă proaspăt coaptă, caldă și crocantă dar moale în același timp, garnisit cu varză albă murată, ceapă caramelizată, și totul presărat cu bucățele de bacon; imposibil!

Și ca sa fie “meniul complet”, am servit totul împreună cu cartofi wedges aurii foarte buni, o salată coleslaw autentică (ce trebuie) și o halbă cu clasica bere din Cehia Pilsner Urquell, prima bere pale lager din lume, servită meșteșugește, la 5 grade, cum cere cartea.

Recunosc că mi-a fost greu să ma concentrez pe ceva anume: intre wurst-ul gustos, toppingul cu bacon, blue cheese, și chifla caldă și proaspătă, și cartofii crocanți și aromați, am pendulat într-un curcubeu de arome, texturi și senzații în care nu m-am putut focusa pe una singură in mod particular, gândul sărindu-mi de la una la alta, neștiind pe care sa le apreciez mai mult.

Blue cheese bonanza Foto: TGM Blog

Asta până am stins totul totul cu berea proaspătă și crisp, care m-a ajutat sa ies din delirul gustativ. Apoi totul a devenit un joc ciclic intre a mușca din nou și a stinge iară cu bere; un joc al răbdării la care pierzi inevitabil, pentru că nu te poți abține. Am mâncat regește la Bear King.

Poți alege intre meat lovers și opțiunea premium, adică buni și exagerat de buni, ambii fiind premium, umpluți cu diferite sosuri, muștaruri și ketchup-uri speciale, tot de la mama lor din Austria;

Mâncarea, berea și localul in sine sunt o experiență autentică pe care recunosc ca n-am mai întâlnit-o la Târgu-Mureș.

Design-ul e realizat de Midori Visuall, și e un mix intre scandinavian, cabin lodge și pub, l-aș numi eu (deși nu sunt specialist), premium și elegant dar casual și călduros in același timp; Nu-ți vine să pleci.

Foto: TGM BLog

Până și tacâmurile sunt de un design special, premium și unic, farfuriile smălțuite iți oferă senzația de autentic și de calitate. Tot ce te înconjoară e de calitate. La Bear King te simiți într-adevăr King.

Cu toate RO-ALERT-urile despre urs, Bear King e singurul urs din Târgu- Mureș de care nu trebuie să-ți fie frică, ba chiar ar trebui să-l cauți tu pe el.

Bear King

Ce: Wurstgeri Originali Vienez

Unde: Gheorghe Doja nr. 80Targu-Mures

Când: în fiecare zi 10:00 AM – 11:00 PM

Over & Out

TGM Blog/ the future

Facebook Comments