7 lucruri de făcut în acest weekend la Târgu-Mureș.

  • mâncăruri locale, muzică live, dans, introspecție și teatru
  • află mai jos despre toate aceste evenimente
  • vizitează tgmblog.ro pentru mai multe titluri

Deși pare că e vară afară și activitățile în aer liber sunt o bună opțiune, TGM blog a pus cap-la-cap o listă cu câteva evenimente indoors la care poți participa în acest weekend dacă statul pe afară nu e ceea ce cauți în acest moment.

În fiecare a treia vineri din lună are Local Farmer’s Market la Târgu Mureș, un târg al producătorilor și al meșteșugarilor locali. Organizatorii ne spun ca la acest târg putem achiziționa “produse sănătoase, locale cum ar fi brânzeturi artizanale și produse de carne, bijuterii care îți fură ochii, săpunuri parfumate, ceaiuri, condimente, etc.” Merită încercat măcar ca o scuză de a sta pe afară în acest weekend călduros de iarna(?).

Când: Vineri 15 noiembrie până la 19:00
Unde: Str. Scăricica nr.1, Târgu-Mureș

Andrei Petru e un băiat din Luduș și e o apariție relativ nouă în lumea muzicală. Le zice bine la chitară dar și cu vocea. L-am văzut în această sesiune la Radio Guerrilla și e ce trebuie. Vineri seară cântă la Backstage, așa că ai ocazia să participi live la facerea muzicii

Când: Vineri 15 noiembrie, 8 PM – 5 AM
Unde: The BackStage, Piața Trandafirilor, nr.53

Mulți dintre noi trăim tot mai mult în spațiul online, în cel virtual, unde ne putem exprima opiniile la “buton”. Dar și acest spațiu este regalement, și poți intra în belele dacă nu respecți regulile. Ca să nu intri în belele când te exprimi public online, Asociația Studenților Europeni în Drept (ELSA) din Târgu Mureș organiză în perioada 15-16 Noiembrie Seminarul Național pe tema Dreptului la Liberă Exprimare în Mediul Online, în cadrul Facultății de Economie și Drept a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș. Adică, du-te la seminar dacă vrei să afli ce e permis și ce nu atunci când îți dai drumul la gânduri în “piața publică”.

Când: Nov 15 10 AM – Nov 16 at 3 PM
Unde: Facultatea de Economie și Drept, Livezeni 69

Treaba asta cu vorbitul public e una din cele mai mari frici ale omului, sau cel puțin așa se repetă obsesiv. Dar dacă ai frici mai mari decât teama de a te exprima în public, și problemele legate de reglementarea liberei exprimări în online e ultimul lucru care te preocupă, și ai traume nerezolvate din trecut, sau din prezent, seminarul Vindecă-ți trecutul, scapă de frici, creează-ți viitorul promite participanților următoarele:

Te eliberezi de poverile trecutului
– Scapi de convingerile care te limitează
– Scapi DEFINITIV de fricile pe care lucrezi la workshop și înveți cum să scapi și de alte frici care pot să mai apară
– Te detașezi emoțional de evenimentele neplăcute din viața ta
– Îți regăsești încrederea în tine și iubirea de sine

Când: Nov 16 at 10 AM – Nov 17 at 7 PM
Unde: Business Hotel, Bulevardul 1 Decembrie 1918 Nr. 250

Dacă după seminarul de mai sus rămâi cu întrebări în special în sfera fericirii conjugale, cei de la Teatrul 3G îți propun un exercițiu de sinceritate cu piesa Lovitură de mercato: „MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală”, de Roxana Marian.

Când: sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 19.00
Unde: Teatru 3G, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureș

Dacă n-ai chef nici de chestii juridice, și nu ai nici probleme cu trecutul sau cu relația conjugală, ci vrei să trăiești momentul și să uiți de grijile cotidiene, te poți băga la un daytime anniversary session de muzică electronică la AViCola care împlinește 15 ani. Muzica electronică românească e unul din domeniile cu care putem concura fără probleme cu multe alte țari, chiar le putem da lecții, dovadă numeroasele festivaluri la care vin mii și mii de turiști străini, iar scenele de “la românași” cum sunt numite în jargon scenele pe care performează artiștii români, sunt adevărate nestemate pentru connoisseurs.

Când: Sâmbătă 16 noiembrie, 11 AM – 11:59 PM
Unde: Club Avi-Cola, Postei nr.1

Duminică, relaxare. Iar dacă vă gândiți la activități cu cei mici, PLEI – Centru de joacă educativă își face lansarea oficială duminică, iar între 17:00 și 19:00 “activități și concursuri pentru cei mici, iar pe voi, cei mari, vă așteptăm cu cafea și ceai cald din partea casei, să ne cunoaștem și să socializăm. ”

Când: duminică 16 noiembrie, 10 AM – 7 PM
Unde: PLEI – Centru de joacă educativă, Str. Nicolae Bălcescu nr. 38

Indiferent la care dintre eveimente alegeți să participați, afară, în aer liber, rămâne mereu o opțiune disponibilă în acest weekend de iarnă cu vreme de vară. Have fun!

Over & out

TGM Blog/ the future

Facebook Comments