Dumnezeu să-l ierte!

Moartea pe care o vedem în Ucraina în aceste zile e viscerală, cruntă, o dramă a celei mai urâte părți a umanității. Fără să compar această durere umană de neimaiginat, sau să o minimizez în vreu fel, pentru că ea nu poate fi minimizată, vreau sa spun că mai există și un altfel de moarte, o moarte a putinței, o moarte a pasiunii, o moarte cauzată prin lipsă de interes, prin nepricepere; o moarte a administrației publice care pute, în special în Târgu Mureș.

Această moarte își omoară victimele încet, calculat, o moarte la înfăptuirea căreia participă activ, cu viață și energie, șiruri de aleși naționali, locali și politicieni de toate culorile, funcționari și funcționărași de toate rangurile. Administrația în aceste locuri e ca o moarte cu final anunțat,  o moarte prin o mie de tăieturi, o mie de pași și decizii care duc spre mormânt, spre mausolee și cavouri mărețe, dar părăsite, abandonate.

 

Bazin olimpic Targu Mures (photo: TGM Blog)

 

Un caz concret, un sicriu bine ticluit, cu fundații puternice și construit cu stil, dar abandonat cu desăvârșire este vestitul și defunctul bazin olimpic de înot (sau mai precis spus: cavoul olimpic), inaugurat cu surle, trâmbițe, fanfară și tăiat de panglici funerare.

Cioclii și groparii acestui cavou, cu forfecuțe în mâini, acești arhangheli ai apocalipsei, i-au semnat veșnica pomenire în ziua Domnului 30 iulie, anul de căpătâi 2021.

inaugurare bazin olimpic Targu Mures (Sursa ProTV)

După o lungă și apăsătoare agonie de 13 ani, născut de Ministerul Sporturilor, nășit de clubul sportiv Mureșul, și în gropat creștinește de primăria Târgu Mureș, acest monument al morții, simbol al incompetenței și al impotenței, a fost trecut la cele veșnice alături de cei dragi , alaturi de patinoarul olimpic sau international, sau mondial, de peste drum, care s-a născut direct mort.

Patinoar abandonat. Sursa foto: TGM blog

Dotat cu cele mai noi și moderne instalații, cavoul olimpic te întâmpină cu tăcere mormântală, cu o apă rece ca moartea și întuneric. Totul aici este neclintit, nemișcat, un calm întinderi de ape limpezi, neclintite, oglindesc în imaginea măreției care ar fi putut fi. Holuri întunecate, lumini difuze, frig, umbre, simmbolistica morții te învăluie din toate părțile.

Veșnică pomenirea lui!

Notă: consturit după 13 ani de la aprobare, inaugurat în Iulie 2021 și trecut în administrarea Municipiului Târgu Mureș, bazinul nu este deschis publicului, nu are angajati, nu este funcțional…nu se știe când și dacă va fi vreodată. Așteptăm cu interes să învie…

Facebook Comments