“Orașul muzeu” Târgu mureș (condus de un muzeograf) pierde finanțarea din PNRR pentru “Muzeul Fotografiei”

E oficial. Mult trâmbițatul muzeu al fotografiei, investițîe în valoare de 9,7 milioane de euro care trebuia să se materializeze la Târgu Mureș, cu surse de finanțare din fodul European de reziliență si redresare (PNRR) nu va mai finanțat prin acest program, pentru ca nu am știut să facem hârtiile la timp. Într-un comunict de presă, AUR Mureș transmite un răspuns oficial din partea Ministerului și Proiectelor Europene care spune nici mai mult nici mai puțin că nu au fost îndeplinite condițiile de finanțare. Poate nu sunt destui consilieri personali la primărie…

Comunicatul integral AUR Mureș

Este oficial, Muzeul Fotografiei din Târgu Mureș în valoare de 9,7 milioane euro nu se va mai realiza!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a comunicat în mod oficial faptul că muzeul fotografiei NU SE VA MAI FINANȚA prin PNRR.

Pe parcursul unui an întreg a avut loc o degringoladă administrativă prin care administrația municipiului Târgu Mureș a ajuns să emită 7 Hotărâri de Consiliu Local, toate fiind atacate sau blocate, ajungându-se în final la întârzieri prea mari iar documentația nu a putut fi depusă conform cerințelor la timp.

Subliniem și pe această cale lipsa de profesionalism și seriozitate a actualei conduceri UDMR din primărie, care a transformat proiectul într-o ambiție personală. Deși nu exista nici un fel de justificare sau urgență, față de alte nevoi stringente ale comunității, au ales să irosească timp, energie și bani pentru un proiect eșuat.

Avem nevoie de investiții în orașul nostru, dar nu putem accepta risipa de bani pentru proiecte inutile și neviabile. Acum, după nenumărate hotărâri de Consiliu Local, schimburi de imobile, agitație pentru locatari, vedem că totul a fost în zadar!

Biroul de Presă

Alianța pentru Unirea Românilor Târgu Mureș

Anexă:

Răspunsul MIPE la întrebarea domnului deputat Dan Tanasă

Facebook Comments