Până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de informații false despre acțiunile forțelor armate ruse

Cei care răspândesc informații despre acțiunile armatei ruse pe care statul le consideră false, pot primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Duma de Stat introduce amendamente pentru a incrimina falsurile despre armată. Amendamentele privind răspunderea penală pentru răspândirea de informații false despre acțiunile forțelor armate ruse au fost introduse în Duma, a declarat șeful Comisiei pentru securitate și combaterea corupției, Vasili Piskarev conform agentiei de presă rusă RIA Novosti. 

Piskarev a explicat că fabricarea și distribuirea de falsuri riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare, de la cinci la zece ani dacă aceste infracțiuni sunt comise de un oficial sau de un grup organizat care utilizează internetul sau alte mijloace de publicare.

“În cazul în care persoana care răspândește aceste falsuri și știe cu bună știință că acestea sunt false și după aceea s-au produs consecințe sociale periculoase, atunci pedeapsa va fi de până la 15 ani de închisoare”, a conchis deputatul.

Daniil Bessarabov, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei pentru Construcția de Stat și Legislație, a declarat pentru RIA Novosti că proiectul de lege va fi examinat de comisia respectivă pe 3 martie. Deputații ar putea să-l adopte în a doua și a treia lectură a doua zi.

Facebook Comments