Dumnezeul Târgu-Mureșului

Dacă națiunile lumii, prin reprezentanții lor în marea adunare a tuturor națiunilor planetei, au decis că dreptul de a face copii revine strict familiei, și că familiile, și în mod special copiii și tinerii trebuie asistate, și protejate, pentru a-și putea aduce pe deplin, la rândul lor, rolul și contribuția în comunitate și societate, aceste Națiuni Unite, cred că știu mai multe despre viață, lege, demnitate umană și orice altceva decât știe un primar de oraș de provincie, care în 20 de ani de mandat a reușit contra-performanța de a retrograda și a condamna la subdezvoltare orașul Târgu-Mureș.

Au înflorit orașele din Transilvania, din Banat, cu investiții masive din bani europeni în transport modern și nepoluant, în infrastructură, în baze sportive, în săli de spectacole, arene, în centre de învățământ. Au atras investitori, au invitat companii mondiale, care la rândul lor au atras oameni cărora le-au creat locuri de muncă. S-au creat poli ai bunăstării chiar și în orașe mai mici, precum Sebeș, Blaj, și altele, nu mai vorbim de orașe comparabile ca mărime precum Bistrița, Alba Iulia sau Oradea. În tot acest timp, primarul Florea s-a ocupat la Târgu-Mureș cu cosmetizări mărunte dar lucrative pentru firmele de casă ale primăriei, cu bâlciuri și chermeze, cu alai și voie bună, ignorând investițiile cruciale care au propulsat celelalte orașe. Transportul local e o rușine, piața muncii e practic inexistentă (înafara de posturi de vânzători), investițiile în școli și în asistență socială vorbesc de la sine…pute a stagnare și izolare acest oraș cu potențial uriaș.

Iar acum, la momentul decontului, al bilanțului, când își vede amenințată poziția de privilegiu și control la banul public, după 20 de ani de mandat, după 20 de ani de șanse peste șanse irosite, după 20 de ani de milioane și milioane risipite, după 20 de ani pe care i-a avut la dispoziție pentru a face un oraș spectaculos din această perlă arhitecturală strategic plasată în inima României, Dorin Florea și-a găsit cheița pentru al 5-lea mandat: înfierarea populației pe o comunitate și așa oropsită, ignorată, sclăvăgită, hulită și hăituită în România de zeci de ani, apelând la cele mai josnice și mai periculoase instincte ale naturii umane, precum ura, rasismul, și divizarea, pentru a-și menține gheara, a dânsului și a camarilei, pe acest oraș secătuit, părăsit de tineri și rămas, sub oblăduirea sa,  în urma tuturor orașelor mari din Ardeal.

Cu o declarație țintită să scoată ce e mai urât din oameni, Dorin Florea nu doar că ne mai condamnă la încă 5 ani de stagnare și de izolare sub incompetenta și dezinteresata lui administrație, dar își arogă drepturi divine de a decide, peste legi și convenții internaționale, cine are voie să dea viață. Dumnezeul Florea nu doar că a înșfăcat pe viață destinul acestui oraș pe care l-a terfelit și adus în colaps practic, dar acum ne va decide și nouă, fiecăruia, destinele și dacă mai avem sau nu voie să ne lăsăm urmași, să mai existăm practic.

Înainte, însă, să ne acapareze cu totul acest demizeu demagog, ar face bine să prezinte, cu lux de amănunte, până la ultimul leu, și până la ultima virgulă și minut, eforturile, măsurile de asistență și măsurile de protecție oferite familiilor vulnerabile, în special a copiilor și tinerilor, pentru a-și putea atinge potențialul de a contribui înapoi în comunitate, așa cum prevede și cum cere Declarația Națiunilor Unite, din care și România face parte. Înainte să critici și să dai vina pe cineva, trebuie să prezinți ce ai făcut, concret, din poziția în care ai fost mandatat să faci tocmai aceste lucruri, nu să ștergi cu buretele, și cu o declarație ilegală, odioasă, 20 de ani de neputință și nepăsare.

Facebook Comments