Ministerul Adevărului/Fake News Raed Arafat, depozitarul adevărului

 

Raed Arafat vrea înființarea “Ministerului Adevărului”, adică un grup de ONG-uri “s-au oferit” să monitorizeze rețelele de socializare, să caute anumite cuvinte cheie și sintagme care apoi să fie evaluate de DSU și alte structuri ale statului care să dea un verdic, fals sau adevarat, după cum raporteaza Profit.ro.

Mai multe ONG-uri, printre care si ONG-ul Active Watch al membrului CNA Mircea Toma,  “propunerilor transmise comunicatorilor din ministere, prima dintre combinațiile de cuvinte care vor aprinde becuri roșii de posibilă dezinformare și propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Klaus Iohannis cu un context de “corupție” ori “incompetență”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtișag” după cum scriu cei de la profit.ro

Liderii politici au reacționat la această știre.

Marcel Ciolacu “PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută dlui Arafat de către ”societatea civilă”! #Cenzura, #MinisterulAdevărului, #Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept.

Rareș Bogdan “Ideea ca statul să înființeze o platformă informatică pentru a scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, ca să găsească “fake news”, surse de dezinformare, e una nefericită.”

Raed Arafat vine cu dezmințiri: “Singurul lucru pe care l-am face, dacă vom continua colaborarea, ar fi să primim ştirea, să o verificăm şi să ieşim cu un răspuns, astfel încât o ştire falsă să fie demontată”.

Arafat a precizat că ”reacţia este exagerată şi bazată pe o ştire falsă”. ”Dacă entitatea de media care a publicat această ştire lucra corect, dădea măcar un telefon undeva, să spună, oameni buni ce vreţi să faceţi, vreţi să cenzuraţi (..) atunci aveau măcar punctul de vedere al DSU-ului sau al celor de la societatea civilă care sunt implicaţi (..) după care omul de rând înţelegea dacă ce vrem să facem este un lucru pozitiv şi bun, sau un lucru negativ”, a menţionat secretarul de stat.

”De ce în România să nu avem o astfel de colaborare? Singurii se sperie de aşa ceva sunt cei care doresc să scrie orice, oricând, indiferent cum, indiferent dacă e adevărat sau nu, şi le e teamă că poate o să începem să răspundem mai mult, zicând şi punctul nostru de vedere şi lăsând omul să decidă”, a mai spus Raed Arafat.}

 

Arafat, sursa ADEVĂRULUI!

Over & out.

TGM Blog/the future.

 

Facebook Comments