Peste 100 au participat la manifestație în marșul bicicliștilor la Târgu-Mureș.

Am participat la un marș al bicicliștilor organizat cu scopul de a sensibiliza șoferii pentru împărțirea carosabilului, și de a atrage atenția autorităților că există un segmen al polulatiei care își dorește infrastructura velo, că există mulți oameni care se dau cu bicicleta prin oraș, și mult mai mulți ar face-o dacă ar există piste pentru tranzitarea orașului pe bicicletă; și este una din măsurile care ar ajuta la decogenstionarea traficului. O altă măsură ar fi dezvoltarea serioasă a infrastructurii transportului în comun, cu autobuze moderne, care să circule la mare frecvență, cu funcționare de încredere.

Foto: TGM Blog

Au participat lejer peste 100 de oameni (din numărătoarea sărită pe care am făcut-o în grabă la final). Pentru o seară câinoasă de ploaie în Octombrie, la prima ediție, într-o zi de joi, nu a fost rău deloc.

S-a incercat pe cât posibil respectarea traficului, și în mare parte s-a reușit. Dar câteodată e greu să oprești când mergi roată-la-roată într-un buluc de bicicliști. Ce e important de reținut e că lumea a sesizat momentul, și a avut impact și vizibilitate în rândul privitorilor prin oraș.

Foto: TGM Blog

Autoritățile actuale, și cele viitoare, vor trebui să aibă pe agendă și astfel de planuri pentru încurajarea transportului alternativ. Acest tip de proiect nu ar trebui să îngrădească în niciun fel participarea șoferilor la trafic, ba chiar ar elibera traficul rutier pentru că fiecare ciclist ar fi o mașină mai puțin, asta fără să luăm în calcul noxe zero și un stil de viață sănătos. E timpul.

Facebook Comments