Marșul bicicliștilor astăzi la Târgu-Mureș

Astăzi la ora 18 va avea loc prima manifestație pentru a atrage atenția autorităților locale asupra problemelor privind utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport, organizata de asociația Pro Biciclo Urbo. Conform anunțului acestora, manifestația de astăzi e una dintr-o serie care va avea loc in “în fiecare lună a doua joi, sub denumirea de Marșul bicicliștilor din Mureș, de fiecare dată pe un alt traseu în oraș.”

Conform paginii de Facebook a organizatorilor, scopul manifestației este acela de a atrage atenția asupra următoarelor aspecte:

– bicicliștii sunt participanți în trafic ca și șoferii, circulă pe carosabil, împărțind carosabilul cu șoferii,
– în oraș nu există infrastructură adecvată pentru bicicliști (drumuri, benzi, etc.),
– utilizarea bicicletei este un mod alternativ de deplasare, care poate diminua poluarea aerului și poate decongestiona drumurile,

– avem nevoie de un oraș uman, cu transport comun bine pus la punct, avem nevoie de infrastructură, posibilități de deplasare alternative, spații comunitare, etc.

Pentru mai multe detalii si informații despre eveniment, accesați direct anunțul de pe pagina de Facebook a asociației aici.

Daca sunteți cicliști si va interesează aceste aspecte legate de mobilitate urbana, sau aveți prieteni pasionați de aceasta cauza, distribuiți acest anunț.

Facebook Comments