Pun pariu că nu știai de această cafenea super cochetă, un hideout perfect, aproape și accesibilă, dar fără complicațiile zonei ultra-centrale.

Localizată la doi pași de Radio Tg-Mureș, în zona Dacia, ferită de zgomotul bulevardului dar aproape de tot ce mișcă, Roasted Brown, această cafenea super drăguță are tot ce îți dorești: 

  • Cafea savuroasă făcută cu pasiune: check✔
  • Design modern, cosy/homey: check✔
  • O terasă cu verdeață (+loc de joacă pentru copii): double-check✔
  • Smoothie-uri, specialități, vinuri, bere, croasante si tarte delicioase: multi-check✔

La intrare te intâmpină de obicei Cristi, care a făcut cu mânuțele lui cafeneaua (împreună cu soția lui, Simona, care s-a ocupat de design). 

După 10 ani in Irlanda, unde a început de jos în tainele cafelei, ca asistent preparator de cafea, până a ajuns să  cumpere cu totul cafeneaua, să o scoată din datorii și apoi să o vândă cu profit, Cristi a decis să-și facă următoarea cafenea ACASĂ!

Iar cu atâția ani de experiență în spate, Cristi îți povestește despre cafea în moduri în care n-ai fi știut că există, de la prăjirea cafelei , până la “tiger-stripes”, sau cum să îți dai seama dacă un expresso e “ce trebuie”. Iar ca să își perfecționeze tehnica, și să îți ofere cele mai bune produse, atât la cafenea, cât și “to go”, Cristi mi-a înșirat cupele de la “doar” câteva cafenele pe care le-a vizitat prin lume, pentru a studia design, servicii, meniuri, etc.  E bine!

Foto: TGM Blog

Nu știu dacă cafeaua asta are tiger-stripes, dar nu prea am văzut cafea să arate atât de bine, cu caimacul gros, de-ți lipește buzele laolaltă.

Iar despre specialități…las această poză să vorbească de la sine, mai bine decât aș putea-o eu face.

Terasa e bijou! Verdeață, un mini-spațiu de joacă pentru copii…ce trebuie! Cât mai ține căldura și zilele superbe de toamnă, e o desfătare să stai la o cafea sau un pahar cu vin.

Foto: TGM Blog

Iara dacă terasa e bijou, interiorul e “très chic”. Mai pun o poză ca să vă conving, dar vă las pe voi să descoperiți restul, că deja am prea “dat din casa”.

Foto: TGM Blog

Încă ceva: prețurile mi se par super decente! 

Pe Facebook îi găsiți  aici iar pe Instagram aici, unde puteți saliva la goodies-urile cu care vă așteaptă.

Over and out,
TGM Blog

Facebook Comments