Ce au în comun pisicile și curieratul?

Mai multe decât v-ați putea imagina. Târgu-Mureș e un oraș al pisicilor, iar agilitatea, discreția, și eficiența cu care pisicile se mișcă pe aleile dintre blocuri, în plină zi, printre oameni și mașini, e greu de egalat. Dar băieții de la AlleyCat Curier, curier pe bicicletă, reușesc să facă tocmai asta: să navigheze aleile și străzile orașului, cu agilitatea și rapiditatea pisicilor, pentru a livra pachete și colete într-un mod rapid și eco-friendly , cât ai zice “miau”.

Foto: AlleyCat Curier

Ce livrează? Orice încape în rucasc și nu e foarte greu. Lucrează în mod prepoderent cu cabinetele și laboratoarele de stomatologie, unde, de multe ori pacientul așteaptă pe scaunul dentistului sosirea curierului cu materialele de la laborator. Dar serviciile lor nu se limitează la asta. De la colete, la scrisori, până la flori, și orice altceva, băieții de la AlleyCat Curier livrează de la punctul A la punctul B în chestiune de minute, oriunde în oraș: 

  •  Fără să îngreuneze inutil traficul, 
  •  Fără să ocupe locuri de parcare,  
  •  Fără să degaje noxe nocive, doar prin forța voinței (și a fizicului lor atletic), promovând un mod de viață activ și sănătos, chiar si iarna, pentru ca nu îi sperie frigul sau zăpada.

AlleyCat Curier a împlinit recent un an de existentă, dar băieții au peste 10 ani de curierat și biciclit în spate. Pe lângă livrări, au garajul lor de raparații, atât pentru bicicletele lor, cât și pentru ale altor cicliști; sunt pasionați de biciclete.

Dar pasiunea băieților de la AlleyCat merge mult mai departe de biciclete. Sunt niște mavericks care împing mereu limitele ingeniozității, proiectul lor de suflet, și următorul pas logic în evoluția lor fiind cargo-bikes. Adică vor să-și adapteze bicicletele pentru a putea transporta pachete mai multe, mai voluminoase. Pentru acest lucru lucrează la propriul prototip de remorcă după bicicletă, făcut chiar în garajul lor, iar în trecut au avut unul chiar unul refrigerat, în care au tranportat până și bere rece.  

Kátai Géza si Szabolcs Geréd de la AlleyCat Curier cu prototipul cargo / Foto: TGM Blog

Pe lângă asta, acum lucrează la piese decorative tematice de bicicletă pentru mobilarea unui viitor bar cu tematică velo, și fac și proiecte de woodworking, fiind experți în cutii dichisite de diferite dimensiuni. Acești băieți debordează de energie și pasiune. 

La AlleyCat Curier filozofia de business a simplă: garanția satisfacției clientului. Pentru asta, băietii chiar se bazează pe concurența lor (alți curieri pe bicicletă, pe care îi cheamă în ajutor când nu fac fată comenzilor, pentru a asigură livrarea rapidă, în cel mai scurt timp). Sunt o comunitate bazata pe armonie, prietenie și sport.   

Când i-am întâlnit erau la o cafea, în curte,  așteptând comenzi, și punând la cale moduri și idei noi de a-și îmbunătăți serviciul, sub atenta supraveghere a motanului Petya, mascota companiei, și a cățelului Pitypang, carea domnea peste pista de skateboard pe care băieții se distrează în weekend, când își iau pauză de la ciclat. 

Foto: TGM Blog

În final, dece ai apela la curier pe bicicletă?  

Pentru că îți poate duce cineva un plic sau un mic pachet dintr-o parte în alta a orașului, în câteva minute, în loc să stai blocat o oră în trafic, să poluezi, să-ți pierzi timpul aiurea. Și pentru că vrei să încurajezi un still de viață sănătos. Și pentru că într-un oraș sufocat de trafic și de poluare, fără locuri de parcare, e aproape o obligație morală, față de tine, și față de cei din jurul tău să faci asta. Be a good cat!

TGM Blog. The future.

Facebook Comments