Bear update; Ce mai fac urșii. Morți dezgropați, câini și găini sfâșiate, incursiuni în oraș. Happy Halloween!

Pentru că prezența urșilor în Târgu-Mureș și împrejurimi a ajuns să fie semnalată aproape zilnic, am decis să facem o actualizare frecventă “Bear update; Ce mai fac urșii”, ca un mod de a agrega și a monitoriza știrile legate de incursiunile urșilor în mediul populat.

Iată ce-au mai făcut urșii în acestă săptămână în zona județului Mureș:

Nici morții nu mai sunt în siguranță în preajma urșilor. La 20 de km de Târgu-Mureș, în comuna Gălești, ursul a dezgropat cadavrul unui om recent înmormântat. DA, ați “auzit” bine: ursul a săpat până a dat de sicriul mortului pe care a vrut să-l mănânce, dar se pare că nu a ajuns până la cadavru din prima încercare. Dacă un localnic nu descoperea grozăvia, probabil că în a doua noapte ursul ar fi reușit să profaneze complet mormântul și să devoreze cadavrul acelui om.

E Halloween, iar chestiile macabre sunt sărbătorite prin costume spooky în acest weekend, dar această întâmplare este la un cu totul alt nivel de macabru chiar și pentru această sărbătoare cu iz horror.

Aseară a fost semnalată din nou prezența unui urs în oraș, tot pe strada Sârguinței în cartierul Tudor Vladimirescu, la fel ca în octombrie, și din nou populația a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT. Prezența ursului în zonă a fost confirmată de echipa poliției locale venită la fața locului.

Tot cu ocazia acestei incursiuni, și probabil ursul în cauză a pătruns și într-o gospodărie pe strada Apicultorilor, unde, conform unei postări pe un grup de Facebook, ursul a sfâșiat câteva găini și chiar și un câine. (*TGM Blog nu poate confirma veridicitatea acestor fapte)

UPDATE: în urma discuției cu proprietarul, am aflat că au fost omorâte 20 de găini de rasă, 2 rațe, două bibilici, și cățelul din imagine. Paguba este de cel puțin 2.000 de lei, doar pentru găini, din spusele proprietarului. Acesta a obținut și un act de necropsie din partea unui veterinar care constata prezența cadavrelor și declară cauza probabil un atac al unui animal sălbatic, și menționează urs.

Weekend-ul de Halloween a început destul de macabru cu aceste întâmplări. Până la următorul “Bear Update; Ce mai fac urșii” rămâneți vigilenți, și recomandarea TGM Blog ar fi să nu vă costumați în urs de Halloween; nu vrem să băgați în panică populația, iar avertizările RO-ALERT să fie emise doar în caz de urs-urs, nu “urs”. Boohoo!

Spooky & out,

TGM Blog/ the future

Facebook Comments