Zgomotul din jurul platformei Azomureș provine, surprinzător, de la …Azomureș (dar și de la traficul rutier); promite remedieri până la sfârșitul anului viitor.

Într-un comunicat de presă, Azomureș SA admite că platforma industrială produce un nivel de zgomot mai ridicat în unele zone, dar spune ca o parte din zgomotul resimțit în apropierea combinatului chimic provine și de la traficul rutier de pe drumul european E60.

Locuitorii din apropierea platformei industriale s-au plâns în mod repetat de nivelul ridicat de zgomot în vecinătatea combinatului chimic. Azomureș spune că a comandat un studiu de zgomot ambiental. “Studiul de zgomot a fost comandat de Azomureș pentru a identifica foarte clar zonele de pe platformă care pot genera un nivel mai ridicat al zgomotului ambiental în afara ei.” se arată în comunicatul emis.

Concluziile studiului arată că în zona localității Cristești, pe lângă zgomotul produs de Azomureș, zgomotul ambiental este influențat și de traficul de pe E60, dar relevă și faptul că pe platforma combinatului există două zone care generează zgomot în timpul nopții în special înspre comuna Nazna.

“Același raport identifică două zone de pe platforma Azomureș unde specialiștii companiei trebuie să găsească soluții în vederea reducerii nivelului de zgomot. Aceste zone influențează, pe timpul nopții, nivelul de zgomot ambiental pe un anumit culoar, către localitatea Nazna.”

Azomureș spune că a informat cu privire la rezultatele studiului atat pe locuitorii din localitățile limitrofe, cât și autoritățile locale(DSP și Garda de Mediu Mureș) cărora le-a prezentat și soluțiile tehnice pe care le va implementa până la sfârșitul anului viitor pentr a reduce nivelul zgomotului. Puteți accesa comunitcatul integral aici.

Facebook Comments