Chemarea betonului

Ca un dependent de droguri, politicianul în campanie electorală e atras irezistibil de beton, de asfalt, de șantier, de orice zgârmătură în pământ contractată pe bani publici care poate crea impresia de realizare și progres administrativ.

La inaugurarea celor 18 KM din Autostrada Transilvania, un segment dintr o ciozvârtă de segment de legătură de 52 de KM într Târgu-Mureș și Câmpia Turzii, al cărui termen de finalizare tocmai s-a prelungit cu încă 3 ani pentru ultimul segment de 17 km dintre Chețani și Câmpia Turzii care stagnează, crescând la 10 ani termenul de finalizare (10 ani pentru 52 de km de autostradă, până acum…) au fost prezenți aproape toți conducătorii de rang înalt ai statului, mai puțin conducerea parlamentului.

De la președintele Iohannis, la primul ministru Orban și ministrul transporturilor Bode, tot executivul a participat la deschiderea oficială a segmentului de segment de autostradă; probabil, coloana oficială a înalților demnitari a depășit lungimea autostrăzii inaugurate. Bună și asta, să fie primit…

La Bucureși, Gabriela Firea a inaugurat cel mai scump viraj la stânga, un pasaj înspre nicăieri, care se construiește de 10 ani, iar după 240 de milioane de lei, nu rezolvă practic nimic, pentru că legătura cu A1 și centura Bucureștiului, un tronson de 8 km nu a fost încă început, iar pe traseul inițial au fost construite blocuri și case. Bun și ăsta, să fie primit…

Pasajul Ciurel 1 Sursa foto: Captură foto /YouTube

Iar dacă mai marii de la București roiesc cu alai pe firmituri din infrastructura națională, trepădușii lor de rang local se înghesuie pe lucrări publice municipale, sau județene, oricât de insignifiante. Tot la Târgu Mureș, și tot din PNL-ul premierului Orban, țuțării din nomenclatura locală au tăbărât, cu fotograf cu tot, puțuliți la patru ace, pe albia unui pârâu mizer și abandonat care traversează orașul și care devine obiectul promisiunilor electorale mirobolante la fiecare rând de alegeri.

Cocoțați pe câteva prefabricate din beton, aruncate la întâmplare, pe o scurta porțiune din mijlocul pârului Pocloș, în buza alegerilor, starleții liberali locali jubilează triumfalist pe piedestal, privind oblăduitor asupra muncitorilor asudați de la turnatul betonului (și al căror număr aproape îl dublează cu prezența lor) unii cu vârste care le-ar permite să le fi părinți acestor pițiponci care emană vibrații de mari făuritori.

Bine că a mai rămas doar o săptămână până la alegerile din această toamnă. În curând se încheie această prostituție a inaugurărilor de chestii neterminate sau insignifiante, pe care stau agățați ciorchine panglicari vremelnici, care nu au nici meritul și care nu au depus nici efortul pentru realizarea lor, dar care se aruncă cu sete să le inaugureze, pe bucățele, pentru poză și pentru ridicolul situației.

Facebook Comments