Mai am un singur dor

Mai am un singur dor: să văd reparată nenorocita de bucată de trotuar de pe malul Pocloșului din zona Dacia. Are 50 de metri si e așa de 5 ani (cel puțin) de când mă duc pe el cu bicleta. Știu, e trotuar, teoretic nu e pentru biciclete, dar pot să afirm că majoritatea bicicliștilor din cartierul Tudor merg pe acolo când merg spre centru. Deși nu e foarte circulat pietonal, oamenii pliambându-se mai mult pe partea opusa a pârâului, această rută a devenit aproape impracticabilă și pentru biciclete.

De la denivelări, la gropi, și lipsă asfalt, trotuarul e un pericol. Iar într-un oraș fără o singură pistă cilabilă de legăură cu zona centrală, trotuarul este și o rușine, și chiar o mare nesimțire la adresa oamenilor care îl folosesc.

Vă las o filmare șî câteva poze edificatoare.

Cat despre photoshop-ul electoral de mai jos, nu mi-l pot imagina realizat vreodată, mai ales când mă împiedic și dau cu nasul de gura de canal înălțată de o palmă pe asfalt. Mi se pare din alt film, cu alți actori, undeva, într-un univers parale îndepărtat.

Proiect de modernizare a pârâului Poklos prezentat în programul politic al candidatului Soós ZoltánFoto: https://sooszoltan.ro/

Aud de planuri si sume (link) pentru crearea unui coridor ciclabil, aud de schițe și idei pentru Pocloș, dar idei, poze și schițe…au fost câte rațe sunt pe Pocloș.

Apropo de rațe, nu mai sunt prea multe, mai aleas după marea asfaltare făcută cu alai de domnul acela de la apele Române, care a simțit foarte tare Chemarea Betonului despre care am scris aici. Oricare ar fi planurile pentru dezvoltarea căilor ciclabile pe acest pârâu, sper să se găsească loc și pentru rațele care traiesc aici de atâta timp.

Rațe pe pârâul Pocloș din Târgu Mureș

Reparați trotuarul bă!

Over & out.

TGM Blog/ the future

 

Facebook Comments