Globaliștii leftiști aduc orașul de 15 minute și la Târgu Mureș; se ocupa de asta onor ambasada Franței

Update 31.01.2024 

Nu știu dacă ați aflat, locuitorii din zona B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Pandurilor, str. Secerei, str. Predeal, str. Moldovei, str. Busuiocului şi pârâul Pocloş…vi se pregătește eco-cartierul… desființat parcări, garaje, toată lumea la parcarea unică. Dacă stai la 7 blocuri distanță de parcare.. ghinion, îți trebuie trotineta.
V-a întrebat cineva daca doriți așa ceva?

Postarea inițială

După ce și-au rezolvat toate problemele sociale la ei acasă, “francejii” vin la noi în sat să ne învețe cum să trăim mai sustenabil. Noi, și urmașii noștri, care am trăit și am copilărit aici cu cheia la gât, nu știm cum să ne purtăm, cum să trăim, ce și cât să mâncăm și de aceea mai învățații și mai marii lumii vin să ne arate.

Citesc în ziarul G4media.ro că “Directorul Institutului Francez, Julien Chiappone-Lucchesi, a participat marți, la Târgu Mureș, la primul workshop organizat de Primăria Târgu Mureș și de experți francezi, pe marginea primului eco-cartier din oraș, după câștigarea concursului de bune practici privind orașele durabile, lansat în 2023 de Ambasada Franței, transmite Agerpres.”

Adică, de unde stăteau ei așa la ei acasă în Franța, unde sunt oamenii în stradă de ani de zile, unde fermierii aruncă cu bălegar pe prefectură și pe clădirile administrative de bine ce e la ei și de câtă inginerie socială și birocrație au produs acești omuleți născuți să schimbe destinele altor oameni, s-au trezit să inginerească ceva și pe la ruda mai săracă de la țară. Întrebarea e: de ce? Cu ce scop nu pot sta ei liniștiți să-și vadă de eco-cartierele?

Ne spune tot dânsul, acest domn, care întâmplător e și reprezentant al Ambasadei Franței în România și că e foarte doritor să schimbe, să facă, să dreagă, să ne facă să trăim mai bine.

“De ce este importantă planificarea unui oraș și un subiect binevenit pentru acest tip de cooperare? Este un demers meritoriu care a fost verificat în timp și care a fost până la urmă îmbrățișat de multe orașe, care are meritul de a avea și de a lansa o experiență internațională și acest aspect internațional este foarte important. Deci, dincolo de această etichetă, de eco-cartier, eu cred că este interesant să refacem orașul într-o altfel de manieră și este important să implicăm foarte mulți actori, să-i implicăm pe cetățeni în planificarea urbană cu acest concurs orașe durabile”, a declarat Julien Chiappone-Lucchesi, care este și consilier pentru cooperare și acțiuni culturale la Ambasada Franței.

Care va să zică, trebuie să ne internaționalizăm, să ne diluăm, să nu mai fim așa cum suntem că nu e bine cum suntem și dânsul vrea să ne facă bine. Altfel spus, noi suntem mai proști, și nesustenabili, și nu știm doamne cum să trăim, că de-aia nu trăim aici decât de mii de ani, și a venit momentul să ne lansăm la scenă internațională.

Dar ce înseamnă acest oraș de 15 minute și această internaționalizare? Ne spune primarul Târgu-Mureșului, onorabilul Soós Zoltán

„Unul dintre pilonii fundamentali ai acestei transformări este tranziția spre o mobilitate alternativă prin modernizarea transportului în comun, realizarea unei rețele coerente de piste de biciclete și dezvoltarea traseelor pietonale. Tot în zonă avem planificată construcția unei parcări supraterane, care nu doar va elibera spațiu valoros, dar va deschide calea către refacerea întregii zone. Parcarea supraterană va avea patru etaje și 366 de locuri de parcare, iar acum suntem în momentul în care urmează faza de licitație. Prin construirea acestei parcări avem ocazia să eliberăm zona de parcările și garajele excesive amenajate la sol și, totodată, să amenajăm spații publice cu diverse destinații pentru activități sociale, culturale, sportive sau de agrement și sănătate. Acest proiect nu este doar despre o schimbare fizică, ci și despre o schimbare de mentalitate și implicare socială”, a susținut edilul.

Mai pe scurt, un fel de cartier pentru hipsteri în care nu mai ai voie cu mașina, trebuie să mergi doar pe jos, cu autobuzul, cu trotineta sau cu bicicleta, și în definitiv, ca scop final să-ți pierzi puțin autonomia personală de a alege cum și cu ce să te deplasezi, mai ales cu mașina personală. Unde vă credeți, să vă suiți curul în mașina voastră personală, care nu e electrică și coordonata de un procesor, care nu poate fi urmărită și eventual telecomandată. Ei..rușine.

Eco-cartierul trebuie să fie un fel de Zoo în care hipsterii mai sus menționați trebuie monitorizați la orice pas, precum sutele de camere de supraveghere care au răsărit la fiecare colț de stradă în Târgu-Mureș (PENTRU A FI ÎN SIGURANȚĂ DOMLEE!!!), unde toată lumea așteaptă cuminte autobuzul, desenează folcloricele pe asfalt în timp ce sar coarda și se dau cu bicicleta visând la unicorni, într-un oraș internațional, sigur, și frumos! Un fel de laborator de experimente sociale altfel spus. De fapt, ne spune asta chiar primarul: „Ne dorim să facem din acest eco-cartier un laborator de idei, unde fiecare locuitor, fiecare școală, biserică, și organizație non-profit să-și aducă contribuția. Suntem la început, în faza de concept, însă implicarea tuturor actorilor sociali este esențială, din punctul meu de vedere, pentru a contura un proiect care să satisfacă nevoile comunității din Târgu Mureș. Demersul de astăzi este primul pas în amenajarea unui ansamblu care să încurajeze schimbarea și să ofere un exemplu pozitiv de regenerare urbană”, a mai afirmat primarul.

Bineînțeles că din acest laborator utopic nu trebuie să lipsească nici biserica, aceasta omniprezentă instituție, necesară și în evul mediu pentru arderea pe rug a oamenilor, și în capitalism și războaie, pentru sfințirea armatelor și armelor, în numele religiei iubirii propovăduită de Iisus Cristos în numele căruia se justifică, și bineînțeles și în era AI și laboratoarele de inginerie socială globaliste, mai ales că știm că domnul primar este și o persoană foarte religioasă. Doamne ajută! (ne)

În încheiere, primarul a sărutat și mâna celor de sus și le-a mulțumit pentru ghidaj și revelația minunii eco-cartierului minunat: „Mulțumim Ambasadei Franței și specialiștilor francezi pentru șansa acordată proiectului nostru, dar și pentru generozitatea cu care au împărtășit din experiența și expertiza dânșilor, obținută prin proiecte similare în Franța. Haideți să lucrăm împreună pentru a modela un viitor mai bun pentru toți locuitorii acestui cartier și pentru a inspira schimbări pozitive în întregul oraș”, a subliniat Soós Zoltán, transmite același ziar național G4media.ro.

Că tot veni vorba de G4media, vreau să închei această înșiruire de cuvinte prin a spicui câteva pasaje ale editorului aceluiași ziar într-un articol recent intitulat “Unde duce deriva socialistă și ecologistă a UE: sectoare economice întregi în pericol de colaps, declin accentuat al nivelului de trai, retard digital” în care tratează excesele ideologice ale UE impuse de birocrați deconectați de la nevoile pieței și a vieții de zi cu zi ale oamenilor, care au dus la scăderea nivelului de trai, sărăcirea populațiilor față de alte economii occidentale, și decalaje tehnologice poate irecuperabile. “Dar ce au făcut atât de grav politicile cunoscute sub numele Green Deal (Pactul Verde) și From Farm to Fork, lansate de Comisia Europeană sub președinția Ursulei von der Leyen? Au negat regulile pieței, reguli care nu pot fi schimbate pentru că ele derivă pur și simplu din comportamentul uman. Or, istoria ne arată că nicio utopie și nicio inginerie socială, oricât de generoasă a părut la prima vedere, nu au putut modifica natura umană.”

Se pare că aceeași inginerie socială se vrea a fi experimentată și în “laboratorul de idei” îmbrățișat cu atâta duioșie de primarul orașului. Doar că poate a uitat că oamenii din eco-village au nevoie și de bani, și în consecință, de ceva locuri de muncă, județul Mureș fiind la coada clasamentului după cum relatează Punctul.ro.

Poate că înainte să ne pună pe toți pe trotinete, domnul Soós Zoltán ar trebui să creeze și ceva condiții pentru atragerea locurilor de muncă, să nu ne dăm cu bicicleta pe burta goală, sau poate se roagă divinității să ne hrănească spiritual.

Facebook Comments