Președintele CJ Mureș anunță demararea procedurii de reziliere a contractului de colectare a deșeurilor cu firma Brantner Veres S.A. Péter Ferenc: “De ce nu s-a conformat nu pot să vă răspund; și pentru mine este  un mare semt de întrebare, dar trebuie să-i intrebați pe ei.”

Președintele Consiliului Județean Mureș anunță inceperea procedurilor de reziliere a contracului de salubrizare incheiat cu firma SC Brantner Veres S.A., la doar o saptamana de a la începerea propriuzisă a activitatii. Altfel spus, firma are la dispozitie 30 de zile sa remedieze situatia din teren, altfel, contractul poate fi reziliat la scurgerea celor 30 de zile, conform declarațiilor susținute de Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc într-o conferința de presă, luni, la Târgu Mureș.

Ferenc spune că licitația pentru atribuirea contractului a început in mai 2021 si contractul a fost acordat firmei Bratner Veres S.A. în iunie 2022, dupa nenumarate contestatii.

Acesta a mai menționat că a crezt că firma va face treaba avand în vedere investițiile pe care le-a făcut în echipamente și camioane: “o societate comerciala care a investit milioane de lei,..deci a cumpărat 40 de mașini noi, a cumparat zeci de mii de pubele noi…care le-a dat cetățenilor (sic), de ce nu s-a conformat nu pot sa va raspund; și pentru mine este  un mare sem de întrebare, dar trebuie să-i intrebați pe ei.

Oricum, nu e garantat că rezilierea va avea loc, deoarce operatorul a promis remedierea situatie in cateva zile conform declarațiilor șefului CJ Mureș: “.și cu ei astăzi am avut o întlâlnire…el a spus că în 2-3 zile o că o sa vedem cu totul și cu totul o altă față a companiei și a localităților.”

 

 

Facebook Comments