Ursu-și schimbă părul…Oare și năravul?

Primăria Târgu Mureș va avea un nou logo, oarecum similar cu cel vechi, dar simplificat, cu ursul dezbrăcat de blana groasă și de brațul cavalerului care-l străpunge cu paloșul, iar scutul ia forma țiglelor de pe Palatul Culturii, a arcadelor clădirilor din centrul orașului, cât și a chipurilor târgumureșenilor, după cum menționează cei din echipa de design.

Primarul Soós Zoltán spune că acest nou logo e „o apariție vizuală foarte necesară și dorita in secolul 21….modernă, creativă și tradițională” în același timp.

Acesta mai adaugă, intr-o postare pe Facebook a site-ului Punctul.ro., că schimbarea vechiului logo al Primăriei este necesară “pentru tineret sa fie atractivă…, generațiile sub 30 de ani traiesc sub o alta aură a comunicării și a limbajului vizual care apare pe siteurile de socializare….dar păstreaza și elementele tradiționale ale orașului”.

64,000 lei valoarea contractului

Designul noului logo a fost realizat de o firma din Zalau, conform materialului video, iar costul contractului a fost de 64,000 de lei, după cum  afirmă directorul de creatie al firmei care a realizat designul. Acesta mai spune că acest nou logo este o nouă identitate vizuala pentru primaria Tg Mures, nu este un brand pentru oraș.

În crearea acestui logo s-a urmarit simplificarea designului logo-ului vechi, modernizarea, iar o atenția sporită a fost acordată fonturilor și cromaticii, a mai spus managerul echipei creatoare.

 

 

 

Facebook Comments