Haideți să tragem cu toții din pungă. Reușim împreună!

E bine să mai ții câte o fițuică electorală prin casă dupa o rundă de alegeri cu miză, precum au fost alegerile municipale din 2020, care, profetic, au încheiat o perioadă de 20 de ani cu același primar. Am schimbat placa, am întors varza, am făcut pliante electorale drăguțe, în care am însăilat promisiuni mirobolante, în special pe liniile lăsate deficitare de fosta gașcă veche nouă.

Ce să zic, cărțulia chiar arată bine, e frumos colorată, iar lista celor 100 de promisiuni electorale chiar te fac să-ți pui întrebarea dacă nu cuma chiar trebuie votat personajul cu așa cărticică frumoasă, ceea ce multă lume a și făcut. Solganul în sine “Reușim împreună!” e chiar unul mobilizant, dătător de speranță. Totul este minunat câd te uiți la poze cu parcări supraetajate, la piste de biciclee, parcuri, autobuze electrice și bunăstare in 4K.

Problema e când îți iei ochii de pe carte și arunci un unchi în realitate. Dintr-o dată dispar toate minunățiile din cărticia electorală și sunt înlocuite cu aceleași mizerii care au fost inspirația pentru cărțulie. În locul autobuzelor electrice vedem aceleași hârburi poluante care iau foc, în locul parcărilor cu x etaje, vedem marcaje de parcare pe trotuare, în locul pozelor cu copii care zburdă joviali prin parcuri, vedem copii abandonați și desculți, cerșind la semafoare cu punga de aurolac la nas. Iar despre idei ambițioase precum colectarea selectivă, vedem munți de gunoaie pe vârful cărora stau cățarați un munte de incompetenți.

Visuri vs. Vise
Visuri vs realitate

Chiar vom avea nevoie de un program de reconstrucție după “programul de reconstrucție a orașului Târgu-Mureș 2020-2030” după cum este marcat frumos pe fiecare pagină din cărțulie.

Însa, în toata această dezamăgire și gust amar lăsat de îmbietoarea cărticică în comparație cu dura realitate, am realizat cheia în care se poate ajunge la promisiunile din pamfletul electoral al actualului primar Soós Zoltan: punga cu aurolac.

Haideți să tragem toți din pungă, precum copii de la semafoare, să inchidem ochii și să ne imaginăm o lume mai bună, cu imagini frumoase, curățenie, prosperitate, dezvoltare.

P.S. chiar daca noua firmă de salubrizare, pe care autoritățile o selectează de mai bine de un an, nu a reușit să adune gunoiul, măcar să împartă tututor câte o pungă, să ne putem transpune în viitorul mirifci din cărticica lui Soós Zoltan. Pungi! Pungi pentru toată lumea, vă rog!

 

Facebook Comments