Trotinetaea Negligentis: o noua specie unică descoperită în savana de la Târgu Mureș

Zoologii au descoperit recent la Târgu Mureș o nouă specie de animal, unic în lume, care trăiește doar în junglele urbane ale orașului. Parcurile abandonate acoperite cu vegetatie deasă formează o veritabilă savană, care îi oferă un mediu prielnic acestei specii ciudate pe care cercetătorii au denimit-o Trotinetaea Negligentis datorită asemănării cu trotinetele electrice.

A fost zărită întâmplător de un locuitor din zonă, deși era aproape invizibilă fiind perfect camuflată in desișurile Târgu-Mureșului. Ea se adaptează ingenios în această savană urbană. Ascunsă printre vegetația sălbatică și dezordine, pare să se topească în peisajul nesupravegheat. Parcul abandonat devine habitatul său preferat, oferind adăpost și o oportunitate de a evita privirile trecătorilor.

Comportamentul său misterios îi conferă un farmec aparte. Deși lipsită de mobilitate, trotineta reușește să supraviețuiască în această sălbăticie urbană. Ea se camuflează ingenios în peisajul dezolant al parcului, adaptându-se mediului său lăsat abandonat.

Savana Targu Mures Habitat Trotinetaea Negligentis Sursa Fot: TGM Blog

Deși nu are prădători naturali, și reușește să supraviețuiască în această sălbăticie  urbană, Trotinetaea Negligentis se confruntă cu o amenințare constantă: trecerea timpului, iar lipsa intervenției și întreținerii adecvate determină degradarea sa treptată. Reproducerea are loc prin multiplicarea altor trotinete abandonate în parcurile urbane. Aceasta duce la o proliferare haotică, iar lipsa intervenției și intreținerii acestor jungle orășenești, expunerea la intemperii și neglijența autorităților contribuie la deteriorarea acestei sepecii, care, în final, moare, contribuind la  aspectul dezolant.

În ceea ce privește hrana, aceste trotinete nu necesita hrană tradițională, dar se hrănesc indirct cu neglijența și ineficiența autorităților, de unde își trag și numele. Lipsa unui plan de întreținere adecvată alimentează existența acestor “trotinete salbatice” care devin simboluri ale incompetenței sistemui, iar înmulțirea lor necontrolată duce în final la autodistrogerea lor, într-n continuu ciclu al desordinii.

Trotinetaea Negligentis și-a găsit confortul în sălbăticia parcurilor urbane neglijate. Deși nu este un animal în adevăratul sens al cuvântului, trotineta a reușit să ne arate că în savana urbană există loc pentru toate felurile de creaturi absurde și neprevăzute.

Într-o lume în care autoritățile se ascund sub tufișurile birocrației și se rătăcesc printre labirinturile incompetenței, Trotinetaea Negligentis strălucește ca o stea a absurdului și a ineficienței administrative. Savana urbană este acum populată nu doar de viețuitoare cu blănuri și pene, ci și de obiecte abandonate și înțepenite în timp.

 

 

 

Facebook Comments